Què és el Tofu?

El tofu va néixer a la Xina i consisteix en el quall del suc de la soia. Seria, per fer-ho fàcil, una espècie de mató de soia. El tofu fresc el trobarem de més a menys contingut d’aigua com a: tofu suau, tofu ferm i tofu sec. També trobarem tofu processat, fet partir del tofu fresc.

Propietats del Tofu
La soia conté proteïna de la mateixa qualitat que la proteïna animal. Per això molta gent l’utilitza com a substitutiu de la carn.El tofu és un aliment baix en greixos (menys del 5%) i que ajuda a baixar els nivells de colesterol en sang. Té calci, magnesi, fòsfor i zinc.

Què és el Seità?

El seitan és un producte elaborat a partir del gluten de blat i que presenta un alt nivell proteic: conté tots els aminoàcids essencials, raó per la qual és un perfecte substitut de la carn. El millor de tot és que agrada tothom, en especial els nens, perquè té una textura agradable i és molt saborós.

Propietats del Seità

El gluten és la proteïna del blat, que alhora és una mescla de dues proteïnes, la diadina i la glutinina. A més a més no té colesterol i ajuda a reduir-ne els nivells a la sang i és baix en greixos minerals com el calci. El seitan reforça el cos i és especialment interessant per a nens i esportistes. Segons la medicina oriental, és un aliment moderat, ni excessivament contractiu ni excessivament expansiu, per tant també serveix per centrar i per equilibrar la dieta.