La quinoa no és més que una llavor, però amb característiques úniques al poder consumir-se com un cereal, per això, li diem també pseudocereal. Com a tal, la quinoa proveeix la major part de les seves calories en forma d’hidrats complexos, però també aporta prop de 16 grams de proteïnes per cada 100 grams i ofereix al voltant de 6 grams de greixos en la mateixa quantitat d’aliment.

Propietats de la quinoa

Si comparem la quinoa amb la major part dels cereals, aquesta conté moltes més proteïnes i greixos, encara que aquests últims són majoritàriament insaturats, destacant-se la presència d’àcids omega 6 i omega 3.

Respecte a l’aportació calòrica, la quinoa és semblant o lleument superior a un cereal, ja que conté menys quantitat d’hidrats.

Beneficis de la quinoa

La quinoa al poder emprar-se com un cereal, és especialment beneficiosa en la dieta de persones celíaques, ja que no conté gluten.

Així mateix, pel seu alt contingut en fibra i la seva major aportació proteica respecte als cereals, la quinoa té un baix índex glucèmic, el que la fa ideal per a persones amb diabetis o que desitgen aprimar-se menjant sa.