“JAMÁS DE LOS JAMASES HAY QUE OBLIGAR A COMER A UN NIÑO, BAJO NINGÚN CONCEPTO”
Carlos González
Pediatra i autor de diversos llibres sobre criança, alimentació i salut infantil.

LLAVORS, NO OBLIGUEM ALS INFANTS A ACABAR-SE TOT EL DINAR ALS NOSTRES MENJADORS?
La resposta és clara; no, mai! I no ho fem per dos motius; RESPECTE i CONFIANÇA. És vital RESPECTAR als nens i nenes i això ens allunya d’accions que els forcin a menjar (amenaces, coaccions, discursos, castics,…). A més, nombrosos estudis, autors i recomanacions de la Generalitat demostren que l’efecte que es produeix al obligar a menjar als infants de manera reiterada suposa un risc clar per la seva salut física i psicològica. Cal que també CONFIEM en les capacitats d’autonomia, aprenentatge vivencial i la diversitat dels alumnes. L’experiència així ens ho ha demostrat en tots els nostres menjadors.

Ells i elles són plenament capaços d’alimentar-se segon la seves necessitats nutricionals i, per tant, poden triar les quantitats que mengen. Qui els i les acompanyem hem de vetllar per oferir-los aliments saludables i un espai d’àpat tranquil i respectuós.

UN REPTE O UNA OPORTUNITAT?
Sense dubte les dues coses. Un REPTE per l’adult que cal que confiï i acompanyi des del la informació, el respecte i l’amor. I una OPORTUNITAT d’aprenentatge i capacitació pels infants.

EN VOLEU SABER MÉS?
Guia “Acompanyar els àpats dels infants” Departament PAAS de la Generalitat de Catalunya.
Llibre “Mi niño no me come”. Carlos González
Llibre “Se me hace bola”. Julio Basulto