No podem deslligar la tradició dels panellets amb la festa que ens agrada tant de la Castanyada.

El millor doncs, és celebrar aquesta festa amb la família i els amics, i treure les castanyes, els moniatos i una plata ben grossa plena de panellets que haurem fet nosaltres mateixos.

Però vigileu, que entre bola i bola segur que es mengen algun pinyonet!

RECEPTA

  1. 500 gr. d’ametlla crua mòlta (farina d’ametlla)
  2. 400 gr de sucre (he fet una prova amb sucre panela i també surten boníssims)
  3. 100 gr de patata cuita (1 patata mitjana)
  4. Ratlladura de llimona
  5. 1 rovell dou + 1 ou sencer

Fem coure una patata sencera i un cop cuita la pelem. La deixem refredar i l’aixafem amb una forquilla. La posem en un bol juntament amb els 400 gr de sucre ,els 500 gr d’ametlla mòlta, la ratlladura d’una llimona i 1 rovell d’ou. Barregem bé, donem forma als panellets (rodona, allargada…) i els decorem: els de pinyons i ametlles els suquem amb la clara d’ou perquè s’encanxin bé amb els fruits secs i després els pintem amb rovell d’ou perquè agafin els color dorat.