Avui hem anat al Forn de Nulles per poder veure com es fa aquest excel•lent pa que cada dia servim als nostres menús.

En Jordi, forner artesà que només utilitza materia primera ecològica, ens ha explicat tot el procés que en porta l’artesana elaboració d’un aliment també necessari dins de la nostra dieta diària.

Menjar aquest pa artesà, fet només amb massa mare i productes ecològics, és gaudir d’un aliment com abans es feia als antics forns. Un privilegi que els més grans recorden, però què actualment no deixa de ser un record per la gran majoria de nosaltres.

El seu sabor és intens i la seva acció sobre el nostre organisme, especialment a l’aparell digestiu gràcies a la fibra natural que contè, és del tot beneficiosa.

Aquest pa no es fabrica, s’elabora…

I els seus ingredients, com no podia ser d’una altra manera, són bàsicament l’aigua, farina ecològica, massa mare biològica i sal. I el més important, 18 hores de fermentació.

Massa mare biològica

Aquestes llarges hores de fermentació permeten què la membrana gluteínica sigui més prima i, per tant, més digestiva.

Leave Your Reply